DEN KÆMPE
EDDERKOP

HVOR: 
Brønshøj, Denmark - 2015

SAMARBEJDE:
Marianne Levinsen Arkitekter

KUNDE: 
Brønshøj School

 

FIND PÅ GOOGLE MAPS

Det kan være svært at forestille sig, at man frivilligt bevæger sig ind for at lege i et spindelvæv, hvor en flere meter høj kæmpeedderkop regerer. Ikke desto mindre er det tilfældet i skolegården på Brønshøj Skole, hvor et enormt ottebenet uhyre udfordrer børnene til at turde gå på opdagelse.

Legepladsen på Brønshøj Skole har et meget grafisk og intenst design, der komplimenterer skolens utraditionelle og moderne udtryk. Den er blevet til i samarbejde med Marianne Levinsen Architects, og resultatet er et unikt legeområde, hvor der er plads til fantasi og fysisk udfoldelse.

Børnene kan tage sig en klatretur op ad de behårede edderkoppeben, og måske tør de endda kravle helt ind i kroppen af den. Selve underlaget ligner en sort og hvid skydeskive, der leder tankerne hen på et edderkoppespind. Samtidig får cirklerne edderkoppen til at virke mere levende og i bevægelse.  

MONSTRUM playground spider brønshøj school

Edderkoppen har spundet et spindelvæv mellem sine ben, som gør det muligt at kravle fra ben til ben. Man kan også gå armgang på stålbarrerne.  

MONSTRUM playground spider brønshøj school

Skoven af hvide stammer skyder op i forskellige højder for at inspirere børnene til at udfordre dem selv og deres balance- og klatreevner.  

MONSTRUM playground spider brønshøj school

KRAVL OP AD EDDERKOPPENS BEHÅREDE BEN  

MONSTRUM playground spider brønshøj school

Ved siden af edderkoppen er der tre runde plader på fjedre, som børnene kan hoppe mellem. 

MONSTRUM playground spider brønshøj school

Futuroscope

Chasseneuil-du-Poitou, Frankrig

De gigantiske ugler

Stockholm, Sverige