DRØMMER DU OM EN MONSTRUM LEGEPLADS?    

På denne side kan du læse om vores designproces, vores værdier og hvordan vi arbejder.

VORES TILGANG

FOKUS PÅ DET KUNSTNERISKE  UDTRYK

Med fokus på et kunstnerisk udtryk og design skaber MONSTRUM legepladser, der ikke kun lægger op til fysisk udfoldelse, men som også inspirerer børn til at bruge deres fantasi.

MONSTRUMs design er historiefortælling. Legepladserne skal naturligvis være et rum, hvor der er plads til, at børnene kan udfordre deres motoriske færdigheder, men for os er det lige så vigtigt, at legepladserne prikker til børnenes eventyrlyst.

MONSTRUMs letgenkendelige legepladser er mere end bare legepladser. De er skulpturer, og deres design er omhyggeligt tænkt ind i det landskab, de er en del af. Helt naturligt bliver de et landemærke, som folk taler om, og et sted hvor folk mødes, for helt ærligt: Hvorfor klatre i et almindeligt klatrenet, når man kan lege i en rumraket, en ubåd, en kæmpeedderkop eller en trojansk hest?

MONSTRUM playground eagle dokk1

MØDESTEDER  FOR BÅDE STORE OG SMÅ

Hos MONSTRUM har vi et team af dedikerede arkitekter med en passion for børnenes leg. Det betyder dog ikke, at legepladserne er forbeholdt de mindste, for vores legepladser skal være en social platform, hvor børn, teenagere, forældre og forbipasserende kan mødes.

MONSTRUMs legepladser er samlingspunkter i byerne, hvor folk på tværs af kulturer og aldre kan møde hinanden.

MONSTRUM playground whale emeryville

UDFORDRENDE OG INKLUDERENDE

En god legeplads bør inspirere børn til at bevæge sig. Gyngen og klatrerebet er klassiske elementer, som nærmest får det til at kilde i maven, hvis blot man ser på dem, men det er også elementer, hvor der oftest kun er én måde at lege med dem på.

Det, vi hos MONSTRUM mener, gør en legeplads fantastisk, er, at børn ikke kan nøjes med at bare at kigge på den. De bliver nødt til at udforske den. Der er et væld af muligheder, ruter og afkroge, der skal undersøges, hvor både deres motoriske evner og eventyrlyst bliver stimuleret.

En legeplads kan være en essentiel del af barndommen, hvor børn lærer at reflektere over og overkomme konkrete, fysiske udfordringer. Det er et sted, hvor børn møder nye venner og udvikler evnen til at være sammen med andre mennesker. Og mindst lige så vigtigt: De timer, børnene bruger på legepladsen med pulsen i vejret, er timer, de ikke bruger foran diverse skærme.

Ud over legepladsernes åbenlyse praktiske funktioner er de også blevet en værdifuld del af den moderne byplanlægning. Vi ønsker, at legepladserne skal tegne lokalområdet og være dér, folk mødes. De skal have en nærmest magnetisk kraft, så forældre, der går forbi, tænker: ”Wow! Hér har jeg lyst til at bruge tid med mit barn.”

INSPIRING KIDS TO MOVE MONSTRUM playground boat

WOOD WORKS AT BYGGE BÆREDYGTIGT

BÆREDYGTIGE MATERIALER & PROCESSER

Kernen i MONSTRUMs bæredygtighedspolitik er at producere legepladser i træ med lang holdbarhed. Træ er et varmt, naturligt materiale at røre ved og er samtidigt en vedvarende naturressource. Vi ønsker at skabe legepladser til den næste generation samt at skåne miljøet.

Vi sætter stor pris på at drive en miljøvenlig og bæredygtig forretning og produktion og dette bliver taget i betragtning i hele vores forsyningskæde.

Alle MONSTRUM-legepladser bliver produceret på vores værksted i Danmark, hvor materialerne er nøje udvalgt af vores team. Vi vælger kun materialer af høj kvalitet, som er velegnet til formålet for at sikre at alle gældende sikkerhedsstandarder samt miljømæssige faktorer imødekommes.

 

BEKLÆDNING:
FSC-certificeret Sibirisk lærk, høstet i Litauen eller Tali

KONSTRUKTION:
Robinie, Duraply krydsfinér og stål 

PLATFORME: 
Tali eller robinie

JORDKONTAKT: 
Robinie eller stål

MALING: 
Flügger Wood Tex

STÅL: 
Galvaniseret eller rustfrist stål

 

Alle MONSTRUM-legepladser er bygget i miljøvenligt, FSC-certificeret Sibirisk lærk, FSC-certificeret Tali og Duraply krydsfinér og Robinie fra bæredygtigt skovbrug i Europa. Træ med permanent jordkontakt er udført i Robinie hårdttræ, som udmærker sig ved at kunne holde mellem 25 og 40 år i kontakt med jord uden imprægnering. Vi bruger også galvaniseret, rustfrit stål.

MONSTRUM-legepladser males altid med vandbaseret, træbeskyttende “Flügger Wood Tex”. Malingen er svanemærket, hvilket sikrer at indholdet af miljø- og sundhedsskadelige kemikalier er begrænset.

Carpenter working on wooden flower sculpture for playground

TILGÆNGELIG LEG
FOR ALLE

Vi efterstræber at skabe spændende legepladser for alle aldre og evner.

Det vidunderlige ved leg er, at den ikke er defineret af grænser - dens eneste begrænsning er fantasien. Og fantasien er hjertet i designet af en MONSTRUM legeplads. Vi ønsker at antænde børns fantasi og åbne farverige verdener, som kan udforskes på mange forskellige måder. Uanset om denne udforskning foregår med deres fingre i sandet eller på en sensorisk tavle eller ved at klatre op ad tilgængelige platforme for at nå den store rutsjebane.

Børns behov og temperamenter er lige så unikke og individuelle som de selv er, og vi anerkender, at det gør det til en udfordring at skabe en legeplads, hvor hvert barn kan nyde 100% af funktionerne der. Dog stræber vi efter at tilbyde sjove, stimulerende og udfordrende oplevelser for alle børn på en legeplads - noget for alle, men ikke nødvendigvis alt for alle.

MONSTRUM's tilgang til at designe en legeplads inkorporerer tilgængelighed på en fremsynet måde, der fremmer inkluderende samlingssteder for alle, først og fremmest. I stedet for at skabe enkeltstående tilgængeligt udstyr, hvor ét barn kan lege ad gangen, integrerer vi fuldt ud lege muligheder for alle i vores legeredskaber.

 

Accessible stairs to playground otter
Boy climbing up playground structure ramp

SÅDAN     ARBEJDER VI

1. FIRST INQUIRY  

Good communication is an important factor in achieving the best design and end result. From the first inquiry, every project will be managed by one of our architects, ensuring that all ambitions for the project are met and accommodating the best process possible.

The following is taken into consideration at the outset of the project:

  • What are the main ambitions?
  • What story should be told at the playground?
  • Is there a timeframe for the project?
  • How do we ensure play value?
  • Who is the playground for?
  • What is the target age group?
  • Are there any specific requests for play equipment, sizes, colors, etc.?
  • How big is the area?
  • What is the budget?
People at MONSTRUM office having a meeting

2. DESIGN PROCES

BRAINSTORMING

Brainstorming er det første skridt i udviklingen af et tema og koncept til en legeplads. Det er vigtigt at se muligheder i stedet for begrænsninger for at finde på den bedste og mest kreative løsning. Brainstormingen baseres på den information og de tanker og ideer, som vi har talt om i det indledende møde. Muligheder for løsninger vil blive skitseret.

 

KONCEPT & SKITSERING

I næste fase defineres konceptet. Det visuelle udtryk vil blive fastlagt og play features og ruter tilføjes. I denne fase tegner vi legepladsen op og laver en samlet præsentation af legepladsens elementer og funktioner.

 

DETALJER

I denne fase vil der fokuseres på legepladsens detaljer og kundens rettelser tilføjes. Der kigges på sikkerhed, farver, proportioner og legeværdi. 

MONSTRUM playground sketches

3. PLANLÆGNING & PRODUKTION

Efter godkendelse af designet gøres alle elementer producerbare. Dette inkluderer også tilrettelæggelsen af fundamenter.

Hele processen – fra design til konstruktion og den sidste gang maling – foregår under ét tag på vores kontor og værksted i Brøndby. Dette sikrer et levende design,  simplificerer kommunikationen internt, begrænser fejl og gør det nemt at korrigere, modificere eller tilføje detaljer til et design under produktionen. 

Produktionstiden kan variere afhængigt af størrelsen på projektet, samt antallet af øvrige projekter, der er i produktion. Som udgangspunkt tager det max. 4 måneder fra start til slut. Inden legepladsen forlader vores værksted, vil den blive certificeret i henhold til sikkerhedsstandarderne EN 1176/77 eller ASTM  (danske og amerikanske standarder) afhængig af hvor legepladsen skal installeres.

Ibis bird wooden playground structures in MONSTRUM workshop

4. SHIPPING & INSTALLATION

Alle legepladselementer er designet og bygget til at blive transporteret enten med lastbil  eller i containere. Meget store elementer bliver adskilt i mindre dele og samlet på stedet.

For at sikre at transporten går gnidningsfrit, samarbejder vi med BlueWater Shipping, som er global leverandør af alle former for logistikydelser indenfor moderne ‘Supply Chain Management’. Blue Waters professionelle medarbejdere er uddannede til at levere komplette og skræddersyede løsninger, der kan imødekomme et hvilket som helst krav til forsendelse af gods på globalt plan.

Ved installation af legepladserne arbejder vi tit sammen med lokale enterprenører. Forberedelserne før og under installation bliver nøje planlagt og yderligere detaljer vil blive fastlagt sammen med kunden.

MONSTRUM team posing with wooden shark at playground installation
Colourful whale playground from above

5 ÅRS GARANTI

Vores legepladser er dækket af 5 års garanti. Dette dækker gratis udskiftning af defekte elementer grundet fejl i materiale eller fremstilling indenfor 5 år efter overlevering.

Træ er et naturligt materiale der arbejder med årstidernes skiftende vejr. Dette betyder at der kan forekomme små revner og vindridser. Dette påvirker ikke styrken i træet og er ikke dækket af garantien.

Garantien gælder ikke, hvis legepladsen ikke er blevet vedligeholdt i henhold til vedligeholdelsesmanualen. Defekter eller skader som er resultatet af ukorrekt brug, hærværk eller slidtage er ikke dækket af garantien.

Kids playing at Gorky Park playground on giant octopus

TRYGHED & SIKKERHED

Alle vores legepladser lever op til standarderne EN1176/77 eller ASTM (de europæiske og amerikanske sikkerhedsstandarder for legepladser). MONSTRUM har en omfangsrig viden om regler og regulationer indenfor området. For at have et fokus på sikkerheden igennem hele forløbet, er flere af vores designere og håndværkere uddannede legepladsinspektører. Som led i at opnå det højeste niveau af sikkerhed, samarbejder vi med Nordisk Legepladsinstitut, som er Europas førende institut indenfor legepladssikkerhed, risikovurdering, rådgivning og certificering.

Alle vores legepladser er certificeret i henhold til EN1176 eller ASTM inden de forlader vores værksted.

safety standard logos

VEDLIGEHOLDELSE

Efter installation af legepladsen udarbejder MONSTRUM en vedligeholdelsesmanual baseret på de pågældende sikkerhedsstandarder. Legepladserne er lavet af enkle materialer og er nemme at reparere. Alt anvendt træ har en naturlig modstandsdygtighed overfor vejrmæssige påvirkninger og kræver ingen vedligeholdelse, udover almindelig renhold. Hvis man efter 10 år udskifter de mest slidte brædder og genmaler legepladsen, vil den fremstå ny igen. Graffiti på legepladsen, kan ligeledes let overmales.

Painter painting playground structure with paintbrush