UNIKKE         LEGEPLADSER MED FOKUS PÅ KUNSTNERISK KVALITET

Vores tematiske legepladser aktiverer fantasien og inspirerer til bevægelse, samtidig med at de bliver samlingspunkter for både børn og voksne.

MONSTRUM blev stiftet i 2003 af Ole Barslund Nielsen. Oles baggrund i kunst og scenografisk design i teaterverdenen inspirerede ham til at skabe legepladser på en ny måde. Katalysatoren til skabelsen af MONSTRUM var en lokal børnehavelegeplads. Da den børnehave, hvor Oles femårige søn, Sixten Gustav, gik skulle bruge en ny legeplads, kom Ole med i en forældregruppe, der skulle vælge legeredskaber.

 

”Jeg kunne se, at jeg for det givne budget kunne lave noget, som mindede om teaterscenografi og gav bedre legemuligheder end de kendte koncepter for legepladser. Det blev en rigtig fin legeplads som børnene og pædagogerne (og forældrene) blev meget glade for. Denne legeplads førte til stiftelsen af MONSTRUM,”

– Ole Barslund Nielsen.

 

Hos MONSTRUM er vi nu et team på over 80 byggere, designere og arkitekter på vores værksted i Brøndby. Vi eksporterer legepladser til rigtig mange lande verden over, og vi er stolte af, at verden har fået øje på kvaliteten af vores legepladser.

Ole Barslund Nielsen

SOCIALT ARBEJDE

MONSTRUM skaber legepladser for, at børn over hele verden kan udleve deres fantasier. Men der er stadig mange børn, der aldrig har fået den mulighed, fordi de er født det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Vores vision er at hjælpe børn og bidrage, hvor der er behov for det, med de ressourcer, vi har. Det gør vi ved at donere 10% af vores overskud til socialt velgørende arbejde. Økonomiske donationer kan dog kun tage et projekt et stykke ad vejen. For at komme i mål er der nemlig en anden ressource, der er vanskeligere at måle: Viden. Det forsøger vi også at bidrage med. 

icon showing that MONSTRUM donates 10% of annual income

DANMARKS INDSAMLING

VELGØRENHEDSPROJEKT 2021 & 2022

Danmarks Indsamling finder sted en gang om året og gør en enorm indsats i verdens fattigste områder, hvor behovet er størst. I 2021 og 2022, blev de indsamlede midler brugt til at hjælpe børn, der var påvirket af COVID-19 krisen.

Pandemien har påvirket mange mennesker over hele verden, men den har været katastrofal i verdens fattigste nationer. Børnedødeligheden var stigende og flere of flere mennesker levede i fattigdom og situationen var blevet kritisk i områder, der i forvejen var meget hårdt ramt. Det kommer til at tage flere år inden verdens fattigste når tilbage til samme niveau som under pandemien.

De donerede penge bidrager til at sikre, at udsatte børn har adgang til rent vand, kan gå i skole og modtage den nødvendige beskyttelse og lægehjælp. MONSTRUM ønskede at være en del af dette vigtige arbejde og donerede en procentdel af vores årlige overskud til dette gode formål.

danmarks indsamling - MONSTRUM

HJEMLØSE BYGGER DERES EGNE HJEM

VELGØRENHEDSPROJEKT 2018-2019

Hjemløsheden i Danmark er stigende, og vi ønskede at være en del af en løsning på dette problem. Ud over vores økonomiske støtte har vi også sat vores erfaring og værksted til rådighed.

Vi begyndte med en design-workshop, hvor fire hjemløse i tæt samarbejde med MONSTRUM har designet og optimeret deres fremtidige hjem. På vores værksted kom designet til live og blev bygget af de hjemløse selv i samarbejde med vores professionelle håndværkere.

I disse tider, hvor priserne på boliger i byerne stiger med raketfart, stiger den sociale ulighed ligeså. Disse forandringer skaber dog også nye muligheder. Når byen udvikler sig, opstår der ubrugte byområder, inden et nyt projekt skal bygges. Disse områder er perfekte for mobile, midlertidige huse, som ikke kræver meget plads. Vores fire huse er perfekte til netop det, for med sine 3 x 6 meter er de lette er få til at passe ind i det omskiftelige bymiljø. På den måde kan midlertidige, ubrugte områder blive til blomstrende, mobile lokalsamfund. 

Projektet vandt IDA (The International Design Award) - Guld og bronze i arkitektur kategorierne: 'Mobile Homes' og 'Conceptual' foruden at projektet også vandt Aarhus Kommunes Arkitekturpris i 2018

MONSTRUM projekt udenfor homeless home mobilhome

I FELTEN I LUSAKA

VELGØRENHEDSPROJEKT 2017

I samarbejde med Plan Danmark og African Direction støtter vi et udviklingsprojekt i slumkvarteret i Lusaka, Zambia: ”I Lusaka er der brug for heller og leg for børnene, der vokser op i slumkvarterene. De har brug for steder, der kun er for dem. Ungdommen i African Direction Center deltager i workshops, hvor de på demokratisk vis tager beslutninger om, hvorvidt MONSTRUMs donationer skal bruges på legepladser, fodboldbaner eller noget helt andet.”

- Marie Hecht, Plan Danmark

Resultatet var en netball-bane og en gennemgribende renovation af muren, der omgiver den. Mere end 500 børn og unge mellem 4 og 25 år har deres daglige gang i centret. Her kan de gå til basketball, gå til dans og lære at sy til, men også modtage seksualundervisning og lære om prævention. Centret er for mange af de unge deres oase, for slumkvarterene i Lusaka er bestemt ikke for børn. Målet med centret er at afskærme dem fra de utrygheder, der følger med et liv på gaden. Legeområdet er bygget i Mtendere i det allerede eksisterende Africa Directions ungdomscenter. 

 

LÆS MERE

Lusaka Velgørenhedsprojekt

SAMMENHOLD OG SOCIALT ANSVAR

Vi er en virksomhed, der værdsætter erfaring, kreativitet, ansvar og udfordringer, og som sætter en ære i at se det maksimale potentiale i de opgaver, vi bliver stillet overfor. Det er opskriften på, hvordan en god legeplads bliver til, men det er også en guide til, hvordan vi ønsker at udvikle os som virksomhed.

Den mest værdifulde ressource hos MONSTRUM er vores medarbejdere og den erfaring og ekspertise, som vi har tilegnet os over årene. For at vi bedst muligt kan opnå vores potentiale, er det nødvendigt at vores medarbejdere er tilfredse og motiverede hver dag og stræber efter at gøre deres optimale. På den måde laver vi de bedste legepladser, som repræsenterer MONSTRUM på den bedst mulige måde. Derfor er et stærkt sammenhold blandt vores medarbejdere noget, vi prioriterer højt, og det er vi meget stolte af.

I en hektisk hverdag, hvor mange store og små projekter succesfuldt bliver færdige, kan det være svært at nå at fejre det hele. Derfor har vi fem årlige begivenheder, hvor vi gør en dyd ud af at fejre hinanden og det, vi har opnået sammen som virksomhed. Til disse arrangementer er det fællesskabet, der er i fokus, og her er der endelig mulighed for at møde hinandens familier, tale om ting, der intet har med arbejdet at gøre, og have det sjovt. 

Som virksomhed, har vi fem faste årlige begivenheder:

SKITUR I JANUAR
Hele virksomheden tager på skitur sammen.
KREBESGILDE I AUGUST
Vi fejrer den svenske tradition & inviterer kærester, partnere, ægtefæller og samarbejdspartnere.
KULTURAFTEN I APRIL
Vi udfordrer hinanden med forskellige spil og lege.
JULEFROKOST I DECEMBER
Vi fejrer julen på en restaurant i byen.
SOMMERFEST I JUNI
Hele MONSTRUM mødes på stranden.
 

 

 

MONSTRUM company employes
Designer choosing colour samples at MONSTRUM office

AWARDS

 

GERMAN DESIGN AWARD 2024
Lilidorei Play Village, The Alnwick Garden, England

 

GERMAN DESIGN AWARD 2022
Special Mention - Surflegepladsen, Helsingborg, Sverige

 

IDA INTERNATIONAL DESIGN AWARD 2021
Vinder - Bronze, Surflegepladsen, Helsingborg, Sverige

 

GERMAN DESIGN AWARD 2021
Vinder - Den Historiske Legeplads, Viborg, Danmark

 

GERMAN DESIGN AWARD 2021
Special Mention - Den Sprudlende Påfugl & Hong Kongs Skyline, Hong Kong

 

GAZELLE AWARD 2012-2018
Vinder - 7 år i træk for sund vækst af virksomhed, Danmark

 

IDA INTERNATIONAL DESIGN AWARD 2018
Vinder -  "Mobile Home" for Hjemløse, Velgørenhedsprojekt, Danmark

 

GERMAN DESIGN AWARD 2018
Vinder - Chunga Legepladsen, Odense Zoo, Danmark

 

 

RED DOT DESIGN AWARD 2017
Vinder - Chunga Legepladsen, Odense Zoo, Danmark

 

IDA INTERNATIONAL DESIGN AWARD 2017
Vinder kategori -  Chunga Legepladsen, Odense Zoo, Danmark

 

BEAUTIFUL PLACES COPENHAGEN 2013
Vinder - afgjort af Københavns indbyggere, Tårnlegepladsen

 

DANISH DESIGN AWARD 2012
Vinder

 

AOK, BYENS BEDSTE BØRNEOPLEVELSE, COPENHAGEN 2012
Vinder

 

SWEDISH ARCHITECT’S PLAN PRIZE 2010, MALMÖ CITY
Vinder