UNIKKE LEGEPLADSER MED FOKUS PÅ KUNSTNERISK KVALITET
 

Hos MONSTRUM skaber vi tematiske legepladser, der fascinerer og inspirerer både voksne og børn. Alle vores legeredskaber er håndlavede af træ på vores værksted i Brøndby. Vores dygtige håndværkere og designere arbejder tæt sammen gennem hele processen, for at sikre at vores legepladser og legeredskaber bliver sjove, sikre og unikke.

Med baggrund i billedkunst og design laver vi legeredskaber, der ikke kun kan klatres på, rutsjes ned ad eller gynges i, men som kan sætte gang i legen ved at være et rum, hvor der er god plads til fantasien.

MONSTRUM tror på, at gode legepladser afspejler verden. Børn skal have lov til at opleve fare og mærke det sus i maven, som hører med, når man tager en chance og heldigvis lander godt på benene igen. Men den motoriske udfordring skal selvfølgelig foregå i sikre rammer.

Hvorfor lege på et klatrestativ, hvis man kan lege i en måneraket, en ubåd, et kæmpe sneglehus, et klovnehoved eller en trojansk hest?

 

__________________

 

MONSTRUM blev stiftet i 2003 af ildsjælene Ole Barslund Nielsen og Christian Jensen, som mødte hinanden i den danske teaterverden, hvor de sammen byggede scenografier. Ideen til firmaet opstod da den børnehave, hvor Oles femårige søn, Sixten Gustav, gik skulle bruge en ny legeplads. Ole kom med i en forældregruppe, der skulle vælge legeredskaber.

”Jeg kunne se, at jeg for det givne budget kunne lave noget, som mindede om teaterscenografi og gav bedre legemuligheder end de kendte koncepter for legepladser. Min kollega, designer Christian Jensen, hjalp med arbejdet, og det blev en rigtig fin legeplads som børnene og pædagogerne (og forældrene) blev meget glade for. Denne legeplads førte til, at vi sammen stiftede MONSTRUM,”


– Ole Barslund Nielsen.

Hos MONSTRUM er vi nu 50 byggere, designere og arkitekter på vores værksted i Brøndby. Vi eksporterer legepladser til rigtig mange lande verden over, og vi er stolte af, at verden har fået øje på kvaliteten af vores legepladser.

MONSTRUM

AWARDS

 

GERMAN DESIGN AWARD 2021
Vinder, Den historiske legeplads, Viborg, Danmark

 

GERMAN DESIGN AWARD 2018
Vinder, Chunga Legepladsen, Odense Zoo, Danmark

 

REDDOT DESIGN AWARD 2017
Vinder, Chunga Legepladsen, Odense Zoo, Danmark

 

INTERNATIONAL DESIGN AWARD 2017
Vinder kategori, Chunga Legepladsen, Odense Zoo, Danmark

 

STOCKHOLM’S BEST PLAYGROUND 2014
Bedste legeplads 2014, nomineret, Långe Eriks Förskola, Sverige

 

GERMAN DESIGN AWARD 2014
Nomineret

 

DANISH DESIGN AWARD 2012
Vinder

 

BEAUTIFUL PLACES COPENHAGEN 2013
Vinder, afgjort af Københavns indbyggere, Tårnlegepladsen

 

INDEX, DESIGN TO IMPROVE LIFE AWARD 2013
Nomineret

 

AOK, THE CITY’S BEST CHILDERN EXPERIENCE, COPENHAGEN 2012
Vinder

 

SWEDISH ARCHITECT’S PLAN PRIZE 2010, MALMÖ CITY
Vinder

 

GAZELLE AWARD 2012-2018
Vinder 7 år i træk for sund vækst af virksomhed, Danmark

 

SOCIALT ARBEJDE FÅR 10% AF OVERSKUDDET

MONSTRUM skaber legepladser for, at børn over hele verden kan udleve deres fantasier. Men der er stadig mange børn, der aldrig har fået den mulighed, fordi de er født det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Vores vision er at hjælpe børn og bidrage, hvor der er behov for det, med de ressourcer, vi har. Det gør vi ved at donere 10% af vores overskud til socialt velgørende arbejde. Økonomiske donationer kan dog kun tage et projekt et stykke ad vejen. For at komme i mål er der nemlig en anden ressource, der er vanskeligere at måle: Viden. Det forsøger vi også at bidrage med. 

HJEMLØSE BYGGER DERES EGNE HJEM

VELGØRENHEDSPROJEKT 2018-2019

Hjemløsheden i Danmark er stigende, og vi ønskede at være en del af en løsning på dette problem. Ud over vores økonomiske støtte har vi også sat vores erfaring og værksted til rådighed.

Vi begyndte med en design-workshop, hvor fire hjemløse i tæt samarbejde med MONSTRUM har designet og optimeret deres fremtidige hjem. På vores værksted kom designet til live og blev bygget af de hjemløse selv i samarbejde med vores professionelle håndværkere.

I disse tider, hvor priserne på boliger i byerne stiger med raketfart, stiger den sociale ulighed ligeså. Disse forandringer skaber dog også nye muligheder. Når byen udvikler sig, opstår der ubrugte byområder, inden et nyt projekt skal bygges. Disse områder er perfekte for mobile, midlertidige huse, som ikke kræver meget plads. Vores fire huse er perfekte til netop det, for med sine 3 x 6 meter er de lette er få til at passe ind i det omskiftelige bymiljø. På den måde kan midlertidige, ubrugte områder blive til blomstrende, mobile lokalsamfund. 

Projektet vandt IDA (The International Design Award) - Guld og bronze i arkitektur kategorierne: 'Mobile Homes' og 'Conceptual' foruden at projektet også vandt Aarhus Kommunes Arkitekturpris i 2018

MONSTRUM projekt udenfor homeless home mobilhome

I FELTEN I LUSAKA

VELGØRENHEDSPROJEKT 2017

I samarbejde med Plan Danmark og African Direction støtter vi et udviklingsprojekt i slumkvarteret i Lusaka, Zambia: ”I Lusaka er der brug for heller og leg for børnene, der vokser op i slumkvarterene. De har brug for steder, der kun er for dem. Ungdommen i African Direction Center deltager i workshops, hvor de på demokratisk vis tager beslutninger om, hvorvidt MONSTRUMs donationer skal bruges på legepladser, fodboldbaner eller noget helt andet.”

- Marie Hecht, Plan Danmark

Resultatet var en netball-bane og en gennemgribende renovation af muren, der omgiver den. Mere end 500 børn og unge mellem 4 og 25 år har deres daglige gang i centret. Her kan de gå til basketball, gå til dans og lære at sy til, men også modtage seksualundervisning og lære om prævention. Centret er for mange af de unge deres oase, for slumkvarterene i Lusaka er bestemt ikke for børn. Målet med centret er at afskærme dem fra de utrygheder, der følger med et liv på gaden. Legeområdet er bygget i Mtendere i det allerede eksisterende Africa Directions ungdomscenter. 

 

LÆS MERE

Lusaka Velgørenhedsprojekt

SAMMENHOLD  OG SOCIALT ANSVAR

Vi er en virksomhed, der værdsætter erfaring, ansvar og udfordringer, og som sætter en ære i at se det maksimale potentiale i de opgaver, vi bliver stillet overfor. Det er opskriften på, hvordan en god legeplads bliver til, men det er også en guide til, hvordan vi ønsker at udvikle os som virksomhed.

Den mest værdifulde ressource hos MONSTRUM er vores medarbejdere og erfaring. I 2016 havde vi således sammenlagt 76 års anciennitet. For at vi bedst muligt kan opnå vores potentiale, er det nødvendigt at vores medarbejdere er tilfredse og motiverede hver dag og stræber efter at gøre deres optimale. På den måde laver vi de bedste legepladser, som repræsenterer MONSTRUM på den bedst mulige måde. Derfor er et stærkt sammenhold blandt vores medarbejdere noget, vi prioriterer højt, og det er vi meget stolte af.

I en hektisk hverdag, hvor mange store og små projekter succesfuldt bliver færdige, kan det være svært at nå at fejre det hele. Derfor har vi fem årlige begivenheder, hvor vi gør en dyd ud af at fejre hinanden og det, vi har opnået sammen som virksomhed. Til disse arrangementer er det fællesskabet, der er i fokus, og her er der endelig mulighed for at møde hinandens familier, tale om ting, der intet har med arbejdet at gøre, og have det sjovt. 

Vores fem faste begivenheder:

 

SOMMERFEST I JUNI
Hele MONSTRUM mødes på stranden.

KREBESGILDE I AUGUST
Vi fejrer den svenske tradition og inviterer kærester, partnere, ægtefæller og samarbejdspartnere.

JULEFROKOST I DECEMBER
Vi fejrer julen på en restaurant i byen.

SKITUR I JANUAR
Hele virksomheden tager på skitur sammen.

KULTURNAT I APRILVi udfordrer hinanden med forskellige spil og lege.

 

 

MONSTRUM company employes