FUTUROSCOPE

HVOR: 
Chasseneuil-du-Poitou, Frankrig - 2016

KUNDE: 
Futuroscope

 

FIND PÅ GOOGLE MAPS

Det er, som om planterne har fået en tand for meget gødning, og at myren har spist væksthormon. Eller er det menneskerne, der er skrumpet? Rollerne er i hvert fald byttet om på legepladsen i forlystelsesparken Futuroscope i Frankrig, hvor det ikke længere er mennesket, men myren, der er størst.   Futuroscope er kendt for sin futuristiske arkitektur, som appellerer til både børn og voksne. Da vi blev bedt om at designe en legeplads til parkens have, lå det derfor lige for at tegne en anderledes, surrealistisk version af en have, hvor gæsterne inviteres til legeoplevelser fra et insekts perspektiv.  

Gå på opdagelse som en bladlus i skoven af græs, kravl til tops i havens store blomster og mærk suset i maven på rutsjebanen. Udforsk den store myre, hvor de mindste kan rutsje ned fra myrens side, mens lidt større børn kan klatre rundt på dens ryg som et lille kryb.  

Monstrum futurescope playground design play

De to enorme blomster er forbundet af en tunnel af stålnet, og den ene af dem har en fire meter høj rutsjebane. Faldunderlaget er designet i lyse grønne og orange farver, som giver legepladsen et sprælsk og energisk udtryk.  

Monstrum futurescope playground design play

Myren er så stor, at den giver børnene en følelse af selv at være små, krybende myrer. Den er forbundet med de græslignende træstammer, så børnene kan kravle frem og tilbage.  

Monstrum futurescope playground design play
Monstrum futurescope playground design play

For at give indtrykket af, at man er i en kæmpestor have, er der store græslignende træstammer og blade på tværs af området. 

Den Kæmpe græshoppe

Espergærde, Danmark