GEDDEN

HVOR: 
Stockholm, Sverige - 2012

KUNDE: 
Stockholm Kommune

 

FIND PÅ GOOGLE MAPS

Tør du svømme med søens ukronede konge? Gedden er en skræmmende fisk med munden fuld af sylespidse tænder, der spiser alt på sin vej, og kun de hurtigste og mest snedige børn kan undslippe den. Så det gælder om at være hurtig på fødderne og klar til at springe, når du besøger legepladsen Gedden i Stockholm.

Pladsens skællede hovedperson er 12 meter lang, og 2 meter i både bredden og højden. Børnene kan klatre op på dens hoved, tage et kig ud over resten af legepladsen og herefter rutsje ned fra dens ryg. Geddefiskeri dominerer mange steder de svenske søer og vandløb, og legepladsen Gedden blevet til i samarbejde med Stockholm by som en del af et større landskabsprojekt.

The pike inside monstrum playground

Det indre er designet med lige så stor omhu som det ydre. Konstruktionen er udført med mellemrum mellem brædderne, hvilket inviterer lyset indenfor og tilføjer en dramatisk effekt til legen.

The pike inside monstrum playground

Mellemrummene gør gedden mere transparent og gør det muligt for børnene at lege sammen, selv om de befinder sig på hver sin side. De gør det også lettere for forældrene at holde øje med børnene.

The pike fish monstrum playground

De 32 stammer, der gør det ud som søgræs, er alle forbundet af reb. Søgræsset varierer i tykkelse og højde, hvilket udfordre børnenes balance- og klatreevner. På dette billede er vi stadig i gang med at lægge legepladsens faldunderlag.

Laksen

Halmstad, Sverige

Flodens giganter

Tulsa, Oklahoma, USA