FLODENS GIGANTER

HVOR: 
Tulsa, Oklahoma, USA - 2018

SAMARBEJDE:
MVVA - Michael Van Valkenburgh Associates

KUNDE: 
Gathering Place

 

FIND PÅ GOOGLE MAPS

Forestil dig hejrer så høje som tårne og en fisk på størrelse med en lastbil! Dét er netop virkeligheden i ’Gathering Place’, en spritny folkepark ved flodbredden i den amerikanske by Tulsa. Den grønne park er designet til at forene byens indbyggere gennem opdagelse, leg og læring, og den rummer alt fra en skatepark og vandland til en digital sansehave og et læsetræ.

MONSTRUM blev bedt om at designe en legeplads til parken, som var velintegreret i naturen og omgivelserne med fokus på høj arkitektonisk kvalitet og som var inkluderende leg for børn med handikap. 

 

US today

 

MONSTRUM playground river giants

Med sin lange, smalle hals ser hejren skrøbelig ud, men tag ikke fejl! Fordi Tulsa ofte bliver ramt af tornadoer og voldsomt vejr, er hejrene indvendigt konstrueret i stål og kan tåle selv det mest voldsomme vejr

MONSTRUM playground river giants

Ved siden af de to hejrer slænger den store spadestør sig. De tre dyr er omkranset af store sivplanter bygget af træstammer, som børnene kan klatre i.   

Tulsa gathering herons playground

TAG DEL I LIVET PÅ FLODBREDDEN

Vores bidrag til parken er en legeplads, hvor flodens fjerprydede og skællede beboere har vokset sig så store, at du selv synes lillebitte. De gigantiske hejrer lægger krop til to 3,5 meter lange rutsjebaner, og flodens karakteristiske spadestør med den lange snude er omdannet til en kravlebane omgivet af forvoksede sivplanter, der tester balancen. Alt sammen designet til at overraske, vække fantasien og udfordre de motoriske færdigheder hos både større og mindre børn – også dem med fysiske handicap. 

Legepladserne er godtkendt af ADA og ASTM.

 

ADA ASTM aproved

MONSTRUM herons river giants sketch drawing

NYE UDFORDRINGER DER VENTER OM HJØRNET

MONSTRUM heron playground gathering river giants

En tunnel af stålnet forbinder de to hejrer og sikrer et godt flow i legen.

Heron Tulsa Gathering Monstrum inside

Designet af dyrenes indre er lige så vigtigt som det ydre. Rummet mellem træplankerne giver et forunderligt lysspil, der gør klatreoplevelsen ekstra dramatisk.  

Inside the heron

Det er muligt at klatre op til toppen gennem hejrens indre. Derefter kan børnene få sug i maven, når de rutsjer hele vejen ned ad den 3,5 meter lange rutsjebane.  

Paddlefish gathering place MONSTRUM playground
Paddlefish gathering place MONSTRUM playground

De mange siv, som er bygget af træstammer, er forbundet af reb, så børnene kan få testet balancen, når de klatrer.  

Paddlefish gathering place MONSTRUM playground

Spadestøren er designet med udfordringer for de allermindste og lidt større.

LIGNENDE PROJEKTER

Cosmos

Moskva, Rusland