DE SKÆVE HUSE
De gamle, klassiske håndværk flytter til store produktionsvirksomheder, specialbutikker flytter til indkøbscentre, og mulighederne for at handle lokalt bliver færre og færre. Det gør sig også gældende i den lille københavnerlandsby Brumleby på Østerbro, der i gamle dage blandt andet havde et bibliotek, et lille mejeri og en slagter. Dén udvikling har MONSTRUM forsøgt at bremse. Børnene i Brumleby har fået mejeriet og slagteren tilbage i de samme gule og hvide farver som resten af bygningerne – dog med et lille, bogstaveligt twist. For at give legepladsen et mere energisk og legende udtryk, er de ikoniske huse blevet strukket, drejet og klemt, så det nærmest ligner, at de griner.
Legepladsen er et glimrende eksempel på den måde, MONSTRUM forsøger at skabe legepladser for både børn og voksne på. Designet indbyder børnene til at slippe deres fantasi og kreativitet løs i de skæve bygninger, samtidig med at legepladsen bidrager til lokalområdets arkitektoniske identitet.
Husene forestiller et bageri, et mejeri og en slagter, hvor børnene kan lege og handle med hinanden.
To af husene er forbundet med en hængebro, der gynger, når man går på den. Det giver legepladsen et mere levende udtryk.
Man kan komme ind i husene ved at bruge stigen. Klatregrebene på nogle af husenes sider gør, at de også kan bruges som udfordrende klatrevægge.
Visuelt, komplimenterer de skæve huse deres omgivelser og bliver dermed en naturlig, integreret del af boligområdet.