BÆVEREN

HVOR: 
Partille, Sverige - 2016

SAMARBEJDE:
Landskabsgruppen AB

KUNDE: 
Partille Kommune

 

FIND PÅ GOOGLE MAPS

Mød Justin Beaver. Han trives særdeles godt i udkanten af skoven i den svenske by Partille. Det er måske en smule risikabelt at slippe en 10 meter høj bæver løs i nærheden af et boligkompleks, hvor det meste er bygget i træ, men vi har taget chancen.  

Indtil videre er de fremtrædende fortænder dog kun blevet brugt til at give ham et charmerende udtryk, som inviterer børn i alle aldre til at lege med ham.   Sandkasseområdet er for de mindste, træstammerne for de lidt ældre, som de kan træne deres balanceevner på, og for dem, der ikke er bange for højder, er der selvfølgelig muligheden for at bestige den 4 meter høje bæver. Området er desuden designet med integrerede lygter, så børnene kan lege, selvom det er mørkt.  

MONSTRUM playground beaver park design play

Med sine 10 meter i længden og 4 meter i højden er bæveren en konstruktion, man lægger mærke til. Man kan både komme ind gennem bugen og ved at klatre op på toppen. 

MONSTRUM playground beaver park design play

Legepladsen indeholder også en høj, hul træstamme med en rutsjebane på siden. Området er desuden oplyst af lygter, så børnene også kan lege sig gennem de korte vinterdage, hvor mørket trænger sig tidligt på.  

MONSTRUM playground beaver park design play
MONSTRUM playground beaver park design play

Træstammer er spredt over legepladsen, som børnene kan klatre og balancere på. 

Futuroscope

Chasseneuil-du-Poitou, Frankrig

Globen

Aarhus, Danmark