FRAGTSKIBET TRINIDAD

HVOR:
Copenhagen, Denmark - 2006

SAMARBEJDE:
SLA Arkitekter

KUNDE: 
Københavns Kommune

 

FIND ON GOOGLE MAPS

Går man en tur ad den befærdede men også grønne Sønder Boulevard på Vesterbro, er det i dag svært at forestille sig, at vejen i det 19. århundrede var lig med hovedstadens kyststrækning. 

Meget er sket med byen siden da, men da MONSTRUM i 2006 blev bedt om at bidrage med en legeplads til den renoveringen af den hyggelige boulevard, valgte vi at kigge tilbage til 1800-tallets København.

Legepladsens narrativ er bygget op om det store fragtskib Trinidad, som er stødt på grund på en stor sandbanke. Skibets vragdele ligger spredt rundt i vandet og på banken, og det kæntrede halve skib ligger faretruende skævt i det oprørte vand.

Fragtskibet er en legeplads i lav højde, der henvender sig til børn fra to til fem år. Til gengæld er der rig mulighed for at teste de mindstes balanceevner eller lege en omgang tagfat på sandbankerne.

Trinidad coaster ship monstrum copenhagen playground

Fragtskibets side er spækket med klatregreb, så børnene kan klatre ombord på skibet ad en alternativ og udfordrende vej.

Trinidad cargo ship monstrum copenhagen playground

Tømmerflåden har en kort mast, og boksene med skibets last er spredt ud på havoverfladen. Stakken af bokse et par meter væk ender ud i en 95 cm. høj rutsjebane. Boksene er dekoreret med bogstaver og talkombinationer.

ET FRIT OG URBANT SAMLINGSPUNKT

Trinidad cargo ship monstrum copenhagen playground

Faldunderlaget er designet, så det ligner vand og sandbanker med forskellige niveauer og højder i naturtro farver. Sådanne detaljer gør legepladsens tema mere realistisk og overbevisende.

Trinidad cargo ship monstrum copenhagen playground

En anden vej ombord på fragtskibet er op ad den tykke kæde til skibets anker.

Gorky Park

Moscow, Rusland

Bermudatrekanten

Copenhagen, Denmark