DEN LILLA
BLÆKSPRUTTE
LEGEPLADS

"Above & Beyond Children's Museum" er et fantastisk sted for børn og deres familier, hvor leg og læring går hånd i hånd når børnene går på opdagelse. For at føre denne mission uden for selve museumsbygningen, ønskede museet at skabe en inkluderende legeplads for alle, hvor børn og deres forældre kunne udforske og opdage drømmen om den lilla blæksprutte!

MONSTRUM designede en legeplads, hvor børn kan dykke ned og blive en del af undervandseventyret! De kan løbe, rulle, klatre, balancere og hoppe på de forskellige elementer med varierende sværhedsgrader. Blækspruttens hoved er designet med en overførelsesplatform til kørestolsbrugere, så de kan nyde rutsjebanen. Ud over dette er ​​legepladsen udformet på en åben måde som letter adgangen for kørestolsbrugere. At designe med tilgængelighed i tankerne betyder mere end blot at tænke på adgang til kørestolsbrugere alene, derfor er der også designet taktile elementer som f.eks. tentaklerne, som stimulerer sanserne og giver en sanseoplevelse.

 

Octopus playground at Above & Beyond children's museum full of kids having fun playing

Blækspruttelegepladsen myldrer af liv på en solrig Wisconsin-dag.

Child sitting on accessible transfer platform to octopus playground feature

Tilgængelighed var kernen i designprocessen for denne legeplads, og overførselsplatformen op til rutsjebanen er en fantastisk funktion for kørestolsbrugere.

PLASK RUNDT MED DEN VENLIGE BLÆKSPRUTTE

Kids playing wooden octopus head at playground
Kids playing at Octopus playground at Above & Beyond Children's Museum

Blæksprutten hæver hovedet op over vandet, og dens tentakler danner legepladsens form og flow i gummidesignet og dem, der popper op over gummiunderlaget.

Swingset at octopus playground at Above & Beyond children's museum

En af blækspruttens fangarme fungerer som rammen om dette sjove gyngestativ!

A visualisation of octopus playground by MONSTRUM Playgrounds
LIGNENDE PROJEKTER

Tangnålen

New York, USA

Surflegepladsen

Helsingborg, Sverige