THE GIANT
SPIDER

WHERE: 
Brønshøj, Denmark - 2015

COLLABORATION:
Marianne Levinsen Architects

CUSTOMER: 
Brønshøj School

 

FIND ON GOOGLE MAPS

The spider playground at Brønshøj School has a very graphic and intense expression. The design of the playground was made in collaboration with Marianne Levinsen Architects who was appointed to design the outdoor area of the school. The aim was to design the area to compliment the schools untraditional and modern look. The output was a one of a kind play area for the kids with room for their imagination and physical play. 

This giant spider has a dangerous and impressive vibe, daring you to explore it. You can choose to climb up one of the hairy legs or you can simply use the ladder on the side. The enormous size of the spider allows you to climb into the body of the spider.

The impact material has a very distinct expression. It is boldly designed in black and white with circles like a target pattern - an abstract reference to the spiderweb. The circles makes the spider seem more alive and moving because of how we visually reacts to the shape.

MONSTRUM playground spider brønshøj school

The spider has spun a web between the legs, that allows you to climb from leg to leg and continue on the steel bars by swinging handle to handle. 

MONSTRUM playground spider brønshøj school

The forest of trunks is designed with variations in heights and with the aim of inspiring the kids to challenge themselves to balance and climb. 

MONSTRUM playground spider brønshøj school

CLIMB UP THE HAIRY LEGS OF THE GIANT SPIDER

MONSTRUM playground spider brønshøj school

Besides the spider, the playground also has round boards on springs for the kids to bounce and jump on. 

MONSTRUM playground spider brønshøj school
SIMILAR PROJECTS

Futuroscope

Chasseneuil-du-Poitou, France

The Giant Owls

Stockholm, Sweden