Spider_playground5 Spider_playground3 Spider_playground8 Spider_playground2 Spider_playground7 Spider_playground6a Spider_playground4 Spider_playground11 Spider_playground10 Spider_playground9 Spider_playground12 Spider_playground13 Spider_playground1

Om projektet

Ideen til legepladsen blev til i samarbejde mellem boligforeningen Kongevænget i Hillerød og MONSTRUM. Henrik Jørgensen Landskab stod for den generelle renovering af alle fælles arealer i boligområdet.

Download billeder til projekt

Kæmpeedderkoppen og svampene

En enorm edderkop bevæger sig over hen skovbunden og tiltrækker både små og større børn i Kongevænget i Hillerød.

Edderkoppen er over 4,5 meter høj. Den har spundet et stort edderkoppespind lige til at klatre på, og ved siden af står der en kæmpe svamp, hvorfra de modige tager en rutsjetur. Lige ved siden af går man ind i en skov af store græsstrå og overvejer måske lige at prøve den 30 meter lange svævebane.

Der er på legepladsen mulighed for de helt store klatrekunster og flyveture, samtidig med at både små og store kan finde fredelige hjørner og rum til stille leg eller til bare at være lidt alene.

De store børn møder udfordringer med at komme op i svampen, og adgangen op over edderkoppens ben er endnu sværere.

Edderkoppen er virkelig enorm. Den har dimensioner på 6,30 × 10,20 × 4,70 meter, hvilket gør, at man kan kravle ind i kroppen og bruge det som legehus. Ved solnedgang lyser edderkoppens krop varmt op i området takket være indvendig LED-belysning, og edderkoppens otte øjner kaster et spotlight af LED-lys frem på arealet foran.

Mellem benene kan man kravle på spindet, og der er også indsat stænger til armgang. Ud fra bagenden af edderkoppens krop man man rutsje ned ad en brandmandsstang, som er udformet som en frisk og nylagt tråd i spindet.

Ved siden af står tre svampe, hvor den ene er ca. fem meter høj og har en seks meter lang rutsjebane. Svampen er ‘gennemsigtig’, fordi plankerne er sat med fire cm mellemrum, og indeni kan man klatre rundt på flere niveauer. Svampen har ligesom edderkoppen indbygget lys, som gløder varmt og hyggeligt ud i tusmørket.

Skoven af græsstrå er lavet af robinia træstammer. De er malet med en tofarvet nuance i grøn, som giver en oplevelse af bevægelse. Mellem stammerne er der snore, som giver spændende klatremuligheder. Græsskoven ender med en svævebane, som fører over et lille areal til en græsplæne.