Tivoli Hotel og Congress Center

København, Danmark

Tårnet er opbygget i utallige lameller som afhængigt af, hvor man står på legepladsen, danner en solid ikonografisk form eller en halvtransparent silhouet. Når børnene løber rundt på legepladsen gør afstanden mellem skiverne tårnet transparent og giver mulighed for at se, men ikke blive set. Stille som en ninja. Der er adgang til tårnet via en trappe op til anden etage og videre op til tredje etage via en lille stige.

OM PROJEKTET

For 110 år siden blev det Japanske Tårn opført i Tivoli og gav Tivolis gæster et glimt af Østens eventyr. I samarbejde med Tivolis arkitekt Jesper Andersen har MONSTRUM nydesignet tårnet og tre løgkupler til en lille eksklusiv legeplads til Tivolis Hotel og Congress Center. MONSTRUMs Japanske Tårn er arkitektur og design, men især leg for store og små børn. Legepladsen bringer Tivoli ind i Tivoli Hotel og Congress Center og giver børnene sus i maven fra morgenstunden. Der er offentlig adgang til legepladsen for gæster og københavnere.

Rutsjebanen er en dobbeltrutsjebane, der er én meter bred med plads til en masse børn på én gang. Rutsjebanen begynder på anden etage i ca. tre meters højde. I den nederste etage er der monteret en hængebænk. Til legepladsen har MONSTRUM, foruden Det Japanske Tårn, designet og produceret tre store løgkupler og en masse balanceleg. Løgkuplerne måler hver ca 240 × 240 × 300 cm og har små platforme, net og klatrestænger indbygget. Pagoden måler 760 × 420 × 420 cm.

Er du blevet interesseret i at høre mere?