Tårnlegepladsen

København, Danmark

Find legepladsen her

Legepladsen er bygget op omkring fem af Københavns mest kendte tårne: Rådhustårnet, Vor Frelsers Kirkes tårn, Rundetårn, Børstårnet og Marmorkirkens kuppel.

Tårnene udgør rammerne for en motorisk udfordrende legeplads, der lægger op til høj fysisk aktivitet. Tårnene snor og vrider sig med et utal af krinkelkroge, guld, spir, figurer, rutsjeture og klatreruter.

Rundetårn, Vor Frelsers Kirke og Rådhustårnet udgør tilsammen den store rutsjelegeplads med en stor rutsjebane og en brandmandsstang inde i Rundetårn. Der er også en lille rutsjebane og et gliderør fra Rådhustårnet og en lang kurretur rundt omkring Vor Frelsers Kirkes tårn.

For de nysgerrige er tårnene fyldt med detaljer som kikkerter, rør-telefoner, hemmelige spiralgange, et stjerneobservatorium, klokkespil, en reb-bro og en rebus om Christian den 4. i Rundetårn.

Børstårnet og de omkringliggende hustage lokker med elektronisk fangeleg med mågeskrig. Marmorkirkens kuppel hæver sig over sandkassen og indbyder til klatreleg og skjul for de mindste.

Tårnlegepladsen er en rigtig københavnerlegeplads, der også lægger op til, at børnene bliver klogere på historiske facts om byen.

Tårnene er op til 5,5 meter høje og primært udført i lærketømmer og birkekrydsfiner.

AWARDS

Tårnlegepladsen er vinder af Danish Design Award uddelt af Dansk Designcenter og kåret som Byens Bedste Børneoplevelse af by-guiden på nettet AOK, Alt om København.

En donation fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål gjorde det muligt at realisere fornyelsen af Fælledparken.

Som en del af parkfornyelsen igangsatte Københavns kommune en omfattende renovering af den gamle legeplads, hvor MONSTRUM i samarbejde med GHB Landskabsarkitekter blev valgt til at designe og udvikle den nye legeplads, kaldet Tårnlegepladsen. PlayAlive A/S har leveret de elektroniske legeenheder til tagene omkring Børstårnet.

Classic Copenhagen Blog skriver

Se mere om Tårnlegepladsen:

smart-urban-stage.com
thisiscolossal.com
mieluisatampere.fi
playgrounddesigns.blogspot.dk
redesign.co.il
timuryn.com
thisblogrules.com
apartmenttherapy.com
chercabulasmindbox.com
superpunch.blogspot.com
pixgrove.blogspot.com
thesource.com
mydesignstories.net
damncoolpictures.com
mutantspace.com
dsendblog.blogspot.com
laughingsquid.com

awards

Er du blevet interesseret i at høre mere?