Snogen i Meldgård Skov

Kibæk, Danmark

Find legepladsen her

En stor snog snor sig rundt i skovbunden. Indeni snogen er der en lang labyrintisk tunnel, hvor man kan skjule sig for de andre børn, når man leger tagfat.

Man kan også skjule sig for de voksne, men da der alle vegne er ind- og udgange, skal man være meget hurtig eller gøre sig meget lille. Beklædningsbrædderne på snogens krop er monteret med ca. tre cm mellemrum. Det gør snogen transparent og giver gode klatremuligheder overalt på kroppen. Snogen er 22 meter lang og 2,5 meter høj og giver med sin kombination af klatring og rutsjeture udfordringer og sus i maven til alle børn.

OM PROJEKTET

MONSTRUM har i samarbejde med billedkunstner Søren Taaning designet Skovsnogen og Thoreau’s hytte i Meldgård Skov i Vestjylland.

Snogen har lagt navn til projektet og er et pejlemærke i skoven, der er med til at sætte fantasien i gang og give et billede af, hvad der sker i bunden af skoven.

Ideen med Natrurum Skovsnogen er at formidle nye veje til oplevelser i en skov, i kontrast til gængse forestillinger om naturen og til forestillinger om, hvordan skoven kan benyttes. Tanken er, at Naturrum Skovsnogen formidler naturen som et nyt, åbent land, der skal udforskes. Et besøg i skoven kan sætte fantasien i gang og være udgangspunkt for en familiekspedition eller fantasirejse.

Gennem det anderledes møde med naturen kan projektet også formidle begrebet natursyn, for i mødet med naturen finder man frem til, hvad naturen gør ved én, og hvad den kan fortælle.

Er du blevet interesseret i at høre mere?