Rasmus Klumps Verden

København, Danmark

Find legepladsen her

Rasmus lever et eventyrligt liv. Han og vennerne tager på rejser med deres skib Mary. De opdager nyt land, løser problemer for nye venner, som de møder, og de bygger, handler og leger sammen.

I Tivoli kan man selv blive en del af eventyret. I Tivoli har Rasmus og hans venner lagt skibet Mary på land på en ø, og de er begyndt at udforske stedet, hvor de kan klatre, hoppe, gynge og plaske.

Mary hviler skævt på siden af øen, der viser sig at være pukkelen af Rasmus’ ven, hvalen. Når hvalen puster gennem åndehullet sprøjter det på gæsterne, så der er vand alle steder på pladsen: Sprøjt, dråber og stænk. Rundt om hvalen er der masser af sjove udfordringer. Man kan hoppe fra sten til sten i det lave vand omkring Marys skrog og klatre i det lave tovværk ned langs siderne, for bagefter at balancere på rebene i vandkanten, kravle gennem tønder og lege på tømmerflåden.

Pingonisia er hjem for pingviner med is og blåt vand. Og det er et ideelt sted for de mindste børn. Her er vandstænkene små, og bakkerne skråner blidt. Man kan klatre på isflager og blødt rundede klipper. Sæder tæt på legeområdet gør området til en ideel hvileplads for forældre, hvorfra de let overskuer småbørnenes leg.

Tivoli satsede i 2010 stort med opførelsen af legepladsen Rasmus Klumps Verden. I samarbejde med den amerikanske og prisbelønnede arkitekt Jumana J. Brodersen og Tivolis arkitekt Jonathan Wright designede og producerede MONSTRUM over 30 nye legeredskaber til en 1300 m2 stor legeplads. Området består af legeøer forbundet af rebstiger og ballancelege, som fører fra skibet Mary, ubåden og tømmerflåden op til et ni meter højt fyrtårn og ned igen.

Er du blevet interesseret i at høre mere?