Odense Zoo

Odense

Find legepladsen her

Historien foregår på den afrikanske savanne. Løven Chunga ligger mageligt i skjul fra de små geder og drømmer om sit næste måltid. Over græsset skimter man en hytte i trækronen i to etager med to høje gamle rutschebaner.

Hytten er også et sted hvor skoleklasser kan mødes og fortælle historier. Om aften er der være et svagt lys fra huset, som man kan se, når man kører forbi og kigger ind… – Hvem mon er hjemme?

Den farlige kæmpeløve Chunga ligger mellem græsset og holder øje med alt som bevæger sig. Den ligger med sin store åbne mund, så hvis du ikke passer på, vil den måske spise dig. Inde i løven er der små siddepladser og et lille hul i siden som man kan kravle ud af.

Græsskoven har et system af gange som man kan løbe rundt i eller måske lege fange. Når du kravler hen over bladene og op på udkigsplatformen opdager du en bro som fører til en gammelt hytte i træerne langt ude på den afrikanske savanne. Her fra kan du se ud over hele verden! Når du har set dig godt omkring kan du tage en af de vilde rutschebaner ned.

Legepladsen for de små børn hedder ‘Gobi-ørkenen’. I ørkenen står sandborgen med sine høje tårne. Et par vindblæste græsstrå står omkring borgen og en landrover er parkeret uden for. I baggrunden står turistbussen “Chunga Tours”.

Pdf-fil med info hentes HER

Til højre ses en af de første skitser til legepladsen. Legepladsen stod færdig i Maj 2016, hvor der var indvielse med dans og en lille tale af Zoos direktør, Jens Odgaard Olsson.

Er du blevet interesseret i at høre mere?