Monstret i Bispeparken

København, Danmark

Find legepladsen her

Børnene i Bispeparken har altid ønsket sig et monster på legepladsen, så MONSTRUM satte en fælde op, og minsandten om ikke vi fangede ét!

Så nu sidder den store fyr på legepladsen i Bispeparken og surmuler, fordi hans ben er viklet ind i vores fælde af reb og stammer….men måske han kommer til at smile, når børnene i Bispeparken leger med ham.

Monstret er sammensat på en måde, så der er mange forskellige legemuligheder. Fra tå til hoved er det mere end 10 meter langt. Rundt om monstret ligger en masse kasser hulter til bulter, som børnene kan klatre, kravle og balancere på. Overkroppen og hovedet fungerer som legehus og udkigspost. For at komme op til den øverste platform i ca. tre meters højde må børnene enten bruge klatreknopperne, der er monteret på siderne af monstret, balancere på balancebommene, der udgør monstrets ene arm, eller kravle op ad rutsjebanen af rør, der udgør den anden arm. Hvis man ikke er helt så modig, kan man klatre op via platforme og stiger inde i monstrets krop.

OM

Monstret i Bispeparken i København er udviklet med udgangspunkt i en mindre workshop med Bispeparkens børn. Børnene fik selv idéen til en legeplads udformet som et monster. MONSTRUM har designet legepladsen, mens resten af området er designet af Thing & Brandt landskab ApS.

Monstrets ben fungerer som et klatrestativ. Fra faldunderlaget op til knæene er der ca. tre meter. Mellem monstrets ben og nogle stammer af robiniatræ er der spændt typhoon reb ud på kryds og tværs. Det betyder, at man kan kravle fra den ene side af legepladsen til den anden, helt uden at røre jorden. Hvis man er rigtig god, kan man også kravle hele vejen op til en høj kolbøttestang.

Er du blevet interesseret i at høre mere?