Mariehønen

Gentofte, Danmark

På ryggen af mariehønen er en ‘elefantkurv’, som børnene kan sidde i, når de tager afsted på farlige eventyr. Gulvet i kurven er i tre niveauer, hhv. 45, 90 og 120 cm over faldunderlaget. Fra kurven er der en bred rutsjebane, så man kan komme væk i en susende fart. Når man vil op i kurven, er der flere veje. Man kan klatre op ad kasserne inde i mariehønen, bruge klatregrebene på ydersiden af mariehønen, eller man kan bruge tøjlen til at klatre op over mariehønens hoved.

OM PROJEKTET

Mariehønen er lavet til Elmegårdens Børnehave i Gentofte. Institutionen ønskede at beholde det eksisterende legehus og forbinde det med et nyt legeredskab for at skabe kontinuitet og fart i legen, på den baggrund har MONSTRUM lavet et Mariehønelegehus.

Inde i mariehønen er der et legerum på ca. 3 × 4 meter, hvor nogle af pletterne på mariehønen er vinduer. Mariehønen er bygget af limtræsvanger beklædt med lærkebrædder. Dobbeltrutsjebanen giver mulighed for at kravle op, samtidig med at der er nogen på vej ned. Dette gør, at flere børn kan lege på rutsjebanen samtidig uden at behøve at vente på hinanden. Rutsjebanen starter i 160 cm højde. En hvælvet bro forbinder mariehønen med legehuset.
På den anden side ligger der i faldsandet nogle sten og afbarkede træstammer, der kan bruges som jorden-er-giftig-bane. En rullende træstamme og et tov forbinder banen med mariehønen.

Er du blevet interesseret i at høre mere?