Linnéparken

Växjö, Sverige

Linneparken i Växjö er en smuk anlagt park i Växjö, Sverige. Parken er opkaldt efter Carl von Linné, som var en svensk botaniker, zoolog og læge. Legepladsen tager derfor udgangspunkt i historien om ham og kombinerer de svenske møbelklassikere med Linnés interesse for blomster.

Hovedelementet på legepladsen er blomsterslottet, som kombinerer den svenske møbelhistories guldalder, der begynder under Linnés tid. Tag en tur ned af rutchebanen fra det store skab, eller kravl op i bornholmeruret. Blomsterslottet troner ved siden af en skov af ‘Fräken’, som børnene kan klatre rundt i.

Ved siden af blomsterslottet finder man Linnés lille lysthus, som han selv kaldte for sit ‘palads i himlen’. Kravl indenfor og bliv inspireret af de mange blomster, eller tag et kig i en af de mange bøger.

Skulle du få lyst til at lave en scene, så smut hen til figurerne fra 1700-tallet. Her kan du blive fotograferet eller bare forstille dig at leve i en helt anden tid. Mulighederne er mange og det er bare at gå på opdagelse i dette lille univers inspireret af Linné.

Legepladsen er lavet i samarbejde med:

Annika Carlsson – illustratör, scenograf och industridesigner

ÅF Lighting ved Frida Nordmark, lysdesigner

Er du blevet interesseret i at høre mere?