Edderkoppen og træhytterne

København, Danmark

Find legepladsen her

Edderkoppen er udformet som en kæmpe mekanisk edderkop, der er ved at blive fanget i sit eget spind. Hovedet er styrehuset med et lille rat og instrumentpanel.

Mellem nogle af benene er der spændt tove ud, så man den vej kan klatre op i kroppen. Man kan også borde edderkoppen ved at klatre op ad klatregrebene på benene, mens andre i en fart klatrer ud over den anden side, hen over nettet eller ned ad den seks meter lange dobbeltrutsjebane. Edderkoppen er lavet sådan, at børnene kan klatre overalt på den. Der er i legepladsen plads til de helt store klatrekunster og flyveture ned ad en rutsjebane. Samtidig er der hjørner, hvor man kan gemme sig for de andre eller bare være lidt alene.

OM PROJEKTET

Legepladsen blev til i samarbejde med børnene i en boligforening på Amager, Witraz arkitekter og MONSTRUM.

Med udgangspunkt i målgruppen, børn fra syv til 14 år, og børnenes modeller har vi udarbejdet en eventyrlegeplads med en kæmpe edderkop, tre træhytter og et stort edderkoppespind i midten.

For at nå de store børn er legepladsen gjort svært tilgængelig for de mindre børn. Det er svært at komme op i husene, og adgangen op over edderkoppens ben er endnu sværere. Det er kun de store og de dygtigste klatrere, der kan følge med.

Træhytterne sidder i et kunstigt træ med en stålbjælke som kerne. Hytterne er lavet i lærketræ og støbekrydsfinér.

Fra den runde hytte er der en gelænder-rutsjebane, der snor sig mod jorden. Den fungerer som en mellemting mellem en brandmandsstang og et trappe-gelænder.

Edderkoppenettet måler i alt ca. fire gange syv meter. Nettets laveste punkt er ca. en meter over niveau og højest to meter. Over nettet er der udspændt balancereb, man kan holde i, når man går hen over nettet. Alt reb er 18 mm typhoon reb med stålindlæg.

Er du blevet interesseret i at høre mere?