Den stribede by

Malmö, Sverige

Når børnene kommer ind fra skoven, løber de rundt på træbroen og kan kun slippe væk fra edderkoppen ved at løbe ind i et af husene. Senere handler børnene med hinanden og deres forældre i iskiosken og leger prinsesse for en dag i slottet. Når de lidt større børn kommer på besøg og sætter deres biler på broen, kan der godt blive trafikprop, men alle problemer løser sig med lidt diplomati. Byen består af fem små huse på pæle. Alle har forskellig form, størrelse og identitet. Brædderne på husene er malet i samme farve indvendigt og udvendigt. Alle husene er forbundet med rørtelefoner, så man lige kan ringe, før man kommer på besøg.

OM PROJEKTET

Spindellekplatsen er opført for Malmö Stad i 2009 i samarbejde med arkitekt Caroline Larsson fra Malmö Stad og designer Amalie Bo.

Målgruppen for legepladsen er børn i alderen to til seks år. Legepladsen er offentlig, men ved siden af legepladsen ligger der en integreret institution, der bruger legepladsen meget. Malmö Stad vandt Sveriges Arkitekters Planpris 2010 bl.a. for Spindellekplatsen.

Husene er forbundet med en lang træbro, der bølger sig vej og giver udfordring til de allermindstes balanceøvelser og til de lidt størres cykelture. I midten af byen står den store edderkop. Edderkoppen og rutsjebanen er det store klatreredskab, der giver udfordring og inspiration til de lidt større børn, og som visuelt danner modstykke til de hyggelige små huse. I legepladsen indgår der desuden en sandkasse, gyngestativer til en fugleredegynge, til to almindelige gynger og specialdesignede borde og bænke

Er du blevet interesseret i at høre mere?