Brumlebyen

København, Danmark

Find legepladsen her

Dengang i 1800-hvidkål, da Brumleby lå ude på landet, var der ismejeri og slagterhus i Brumleby. Ideen med legepladsen er at genskabe en bid af det gamle.

Brumleby skal være skøn at se på for de voksne og sjov at lege i for de små, og så må den gerne minde os om Brumlebys fantastiske historie. Alt er tilladt. Der er klatregreb på murene, rutsjebaner ud ad vinduerne og balancebaner fra hus til hus. Børnene kan suse op og ned, ud og ind. Alt sammen uden at få skældud og uden, at det går ud over sikkerheden. Legepladsen har desuden kolbøttestænger, vipper og jorden-er-giftig baner.

OM PROJEKTET

Brumlebyen er en af Københavns arkitektoniske kulturperler. I 1997 blev Brumlebyen tildelt Europa Nostras Pris for bevaring og renovering. Målet med legepladsen var at lave et element til Brumlebyen, der på en gang afspejlede områdets karakter og vendte det hele på hovedet.

Brumlebyen består af tre huse med en bager og en isbod. Faldunderlaget rundt om husene er støbt faldgummi. Ved siden af byen er der etableret en jorden-er-giftig slange. I to af bugtningerne er der plads til gynger, en fugleredegynge og to almindelige gynger.

Er du blevet interesseret i at høre mere?