Børnebanegarden

Odense, Danmark

Find legepladsen her

Børnebanegården er en indendørs legeplads på Danmarks Jernbanemuseum i Odense. Legepladsen er inspireret af Odense Banegård i 1960’erne.

Toget er på vej ind på perronen foran den gamle stationsbygning på Odense banegård. Signalet skifter og toget sætter i gang. Modige børn kan gå balance på skinnerne, men pas på gå kun over sporet når der ikke kommer tog. Inde i stationsbygningen venter de rejsende på at deres tog skal komme, og i billetsalget kan man købe billetter til fjerne eksotiske destinationer. Signalerne skifter, og det store lokomotiv sætter i gang. Motoren brøler, og togføreren giver besked til passagererne om togets ankomst til Odense. Inde fra styrrummet i lokomotivet har man udsyn over baneterrænet og herfra kan man via rør telefonen give og modtage beskeder til billetkiosken, kontroltårnet, og til passagererne i vognen bag lokomotivet. Inde i motorrummet på lokomotivet er der helt fyldt med maskindele og rør, så man skal kante sig igennem for at komme op i styrhuset.

VIDSTE DU AT

Børnebanegården er opført i 2015 og indviet af Danmarks Jernbanemuseums protektor HKH. Kronprins Frederik

Hvis man er en erfaren mekaniker kan det være at man kan forstå de mange ure og maskindele, og måske kan man reparere motoren hvis der er noget der går i stykker. I passagervognen er der plads til at man kan sætte sig med en ven eller en veninde og nyde den dejlige udsigt ud over remisen. Ellers kan man sætte sig her og få et hvil mens toget buldrer afsted. Legepladsen lægger i høj grad op til en stor vifte af forskellige lege, alt fra fange, kapløb, gemmeleg, butikslege og meget andet. De mange forskellige scenarier giver børnene et billede af kompleksiteten ved at styre togtrafikken, og at få alting til at klappe, så der ikke kommer forsinkelser, og alle kommer sikkert frem.

Er du blevet interesseret i at høre mere?