Blåhvalen

Göteborg, Sverige

FAKTA

Hvalen er 15 meter lang, 3,2 meter bred og tre meter høj. Den er malet blågrå udvendigt og lyserød indeni.

Hvalen er verdens største pattedyr og vejer op til 120 ton, og vi kender den fra mange historier som Pinocchio, Moby Dick og Bibelen.

Hvalen i Göteborg svømmer fredeligt afsted i det store ocean mellem søgræs og hajer og en masse barnemad. Børnene elsker de udfordringer til fantasien og deres motoriske færdigheder, som de møder her. Det er begyndelsen på en god leg. Så de løber ind gennem barderne i munden, videre ind i maven og kravler op på hvalens ryg. Nogle af dem finder ud af at komme ud igennem hullet i siden og op i kurven, der sidder på ryggen af hvalen, og derfra tager de rutsjebanen ned. Vovehalse og ældre børn klatrer op på den gigantiske halefinne, kikker ned og føler sig herligt i sikkerhed fra forældre og små børn.

Göteborg kommun inviterede MONSTRUM til at deltage i udviklingen af den nye legeplads i Plikta parken. MONSTRUM designede i samarbejde med kommunen og konsulentfirmaet Tyréns en blåhval og seks hajer. Temaet er inspireret af Göteborgs Naturhistoriske Museum, som ligger i parken og har en populær samling af blåhvaler. Tyréns er et af de førende konsulentfirmaer i Sverige, som beskæftiger sig med kommunikation, byplanlægning og arkitektur. Plikta legepladsen var del af en større parkfornyelse.

Er du blevet interesseret i at høre mere?