MONSTRUMs sociale ansvar

Motivation, ansvar og udvikling

MONSTRUM er en virksomhed der lægger stor vægt på oplevelser, tryghed, udfordringer, ansvar og at udnytte de muligheder og udfordringer der viser sig hen ad vejen bedst muligt. Ligesom dette er opskriften på en god legeplads er det også en god rettesnor for hvordan vi gerne vil udvikle vores virksomhed.
MONSTRUMs vigtigste ressource er vores medarbejdere og den ekspertise vi har bygget op igennem årene. I øjeblikket (2016) har vi en samlet MONSTRUM anciennitet  på 76 år. For at MONSTRUM kan få det bedst mulige ud af dette potentiale er det vigtigt at alle er glade og motiverede hver dag de møder på arbejde og interesserede i at gøre deres yderste for at lave gode legepladser og repræsentere MONSTRUM på en god måde. Vi har derfor valgt at satse hårdt på en social profil som både er motiverende og vi kan være stolte af.

 

 

 

Fællesskabet

Igennem en travl hverdag arbejder vi med mange spændende projekter og oplever store og små sejre som vi ikke altid når at fejre. Så når vi fester er det ikke kun tid til at se hinandens familier, og tale om alle de ting vi ikke har tid til at tale om til dagligt, men også til at klappe hinanden på skuldrene og huske på at vi er et stort samlet hold der gør det rigtigt godt sammen.

Her er de vigtigste fester i kalenderen:

MONSTRUM Summer Summit er BBQ i haven. Inden sommerferien finder vi en fredag med maximal sol, hvor grillen bliver sat frem. Til festen har vi sørget for at der er nogen der har skudt et vildsvin, lavet noget “monshine” og købt nogle pølser og nogle øl. Mens grisen hygger sig i grillen går vi ned og bader i Øresund. Resten af aftenen forsvinder hurtigt i frisbee, musik, dåseøl og kvalitetshygge.

 

 

Kräftskivan er et traditionelt svensk krebsegilde hvor vores mænd og damer, venner og samarbejdspartnere er inviteret med. Kräftskivan er jo en sag vi tager mindst lige så seriøst som vort svenske broderfolk, men som regel er stråhattene, månelygterne og snapseglassene kombineret med et band og nogle eksotiske drinks.

Julefrokosten er jo obligatorisk i Danmark og noget som alle glæder sig til. Det handler om god mad og rigeligt at drikke. Som regel finder vi en restaurant et sted i byen der har et lokale hvor vi kan sidde lidt for os selv. Det er bedst for alle. Julefrokosten har en tendens til at udvikle sig.

Skituren hænger uløseligt sammen med hvordan det er gået i løbet af året. Et år var vi på en budgettur til Sverige med tøsne, men vi har også været i Les Deux Alpes, Bad Gastein, Val Thorens,  Valmorel, Montgenevre og Passo Tonale. Og sjovt nok står vi alle på Snowboard.

1535667_757981770895961_2024813440_n

Kulturaften er ikke et fast arrangement, men Torben afholder det alligevel hvert år i sit hjem. Torben er en mester i at lave drinks – gode, smukke og mange ad gangen. Torben er tit månedens medarbejder i marts. Faste ingredienser i Kulturaftenen er desuden videoen fra skituren, præsentation af årets sociale udviklingsarbejde, årsregnskabet og overskudsdelingen.

 

 

 

Pauser

Alle ansatte har samme mødetider og holder pauser på samme tid. Som en del af jobbet er der altid frisk frugt, friskkværnet kaffe og frokostbuffet. Dette understøtter en enkel og god kommunikation til ledelsen og mellem designere, projektledere, byggere, malere og installatører. Når vi har kunder på besøg er frokosten altid en del af oplevelsen.

 

 

 

Overskudsdeling

10% af overskuddet i virksomheden bliver uddelt mellem medarbejderne efter anciennitet. Ideen er at overskuddet er skabt af en fælles indsats der fortjener en fælles belønning. Herudover ansporer ordningen til at gøre en ekstra indsats i hverdagen.

 

 

 

Socialt udviklingsarbejde

MONSTRUM skaber rammerne for, at børn i hele verden kan udleve deres lege og fantasier. Men der er endnu flere børn der aldrig får den mulighed, fordi de har været uheldige at blive født på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

MONSTRUMs vision er at bidrage med de ressourcer vi har til steder, hvor der er brug for det. Det forsøger vi at gøre, ved dels at donere penge til socialt arbejde, men også ved aktivt at hjælpe lokalt. Samlet set afsætter MONSTRUM hvert år 10% af virksomhedens overskud til socialt arbejde.

Vi er blandt andet i gang med et samarbejde med Projekt Udenfor i Århus, som rækker ud til hjemløse borgere. MONSTRUM inviterer hjemløse indenfor, for sammen med dem at designe en flytbar bolig, der passer til netop deres behov. Herefter kommer de hjemløse med ud på værkstedet og er selv med til at bygge sammen med et team af MONSTRUM byggere.

I Lusaka, Zambia er vi også indgået i et samarbejde med Plan Danmark og African Direction. Her støtter vi et udviklingsprojekt i slummen:

I Lusaka er der behov for frirum og leg til de børn, der vokser op i slummen. De har brug for et sted, der kun er deres. De unge på Africa Directions Center deltager i workshops, hvor de på demokratisk vis beslutter, om donationen fra Monstrum skal være en bygning med plads til leg, en fodboldbane, et værested kun for piger eller noget helt fjerde.
Marie Hecht, Plan Danmark 2015

Plan Danmarks forslag med, at vi skal finansiere små og store sociale møderum for børn i slummen, er spot-on, og resultatet flugter vores legepladser på en rigtig meningsfuld måde. Vi glæder os til samarbejdet.”
Ole, MONSTRUM 2015

Samarbejdspartnere og materialer

En MONSTRUM legeplads består af simple ærlige materialer der har stor betydning for det færdige udtryk. Det er ikke uvæsentligt hvor disse materialer kommer fra og vi bestræber os derfor på at vælge dem med omhu. Alle MONSTRUMs legeredskaber er således konstrueret af tømmer i miljøvenlig, PEFC-certificeret, gennemimprægneret, nordisk SUPERWOOD™, FSC-certificeret okoume krydsfinér og robinia fra bæredygtigt skovbrug i Europa.